Hoe lang moet een pittenzak in de magnetron?

Pittenzak & magnetron: dit moet je weten

Als je ons vraagt hoe lang een pittenkussen in de magnetron moet, dan kunnen we hier in eerste instantie heel kort over zijn: dit verschilt per kussen! Elk pittenkussen heeft een andere grootte, dus een verschillende hoeveelheid pitten in het kussen. Ook de vorm kan verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld langwerpige kussens, magnetron sloffen met pitten erin of knuffels die je kan opwarmen in de magnetron.

Houd daarnaast rekening met de inhoud van het pittenkussen. Kersenpitten, koolzaad en lijnzaad hebben verschillende eigenschappen. Daardoor kun je geen eenduidig antwoord kan geven op de vraag: hoe lang moet een pittenzak in de magnetron.
Het is verstandig om per pittenkussen de gebruiksaanwijzing te lezen. Hierin staat vaak heel duidelijk hoe lang je pittenkussen in de magnetron moet.

Maar mocht je geen gebruiksaanwijzing hebben, dan kun je over het algemeen de volgende methode aanhouden:

Leg het pittenkussen op een magnetronbestendig bordje en besprenkel het met een beetje water. Zorg dat de magnetron schoon is vanbinnen. Dit is verstandig aangezien etensresten in de magnetron kunnen gaan spetteren. Daardoor kunnen ze gaatjes branden in je pittenzak. Hoe lang de pittenzak in de magnetron moet, hang er vanaf op hoeveel watt je de magnetron instelt:

Voor een kersenpittenzak:
700 watt: maximaal 2,5 minuut
800 watt: maximaal 2 minuten
900 watt: maximaal 1,5 minuut
1000 watt: maximaal 1 minuut

Let op! Draai het kussen halverwege even om. Dit geldt voor alle soorten pittenkussens.
 
Voor een tarwe pittenzak: 
700 watt: maximaal 3 minuten bij een langwerpige tarwe pittenzak 
700 watt: maximaal 3 minuten bij een u-vormige tarwe pittenzak
700 watt: maximaal 1 minuut bij een kleine tarwe pittenzak

Voor een pittenzak koolzaad:
650 watt: maximaal 2 minuten 

Voor alle soorten pittenzakken geldt: draai het kussen halverwege even om! Dus als je de magnetron voor 1 minuut aan hebt gezet, na 30 seconden.

Bij recensies en op fora is te lezen dat sommige mensen hun kersenpitkussen langer in de magnetron doen dan in de gebruiksaanwijzing staat. Dit zorgt ervoor dat de pittenzak langer warm blijft, maar is natuurlijk geheel op eigen risico.

Bekijk eventueel ook de onderstaande video om te zien hoe je een pittenzak in de magnetron doet.

Bekijk alle producten in de webshop.

Geef een antwoord

Menu sluiten
×