Een kersenpittenkussen, tarwe pittenzak, lijnzaad kussen of lavendel kussen?

Een kersenpittenkussen, lijnzaad kussen, tarwe kussen of een kussen met lavendel: wat is nou het verschil?

Vrijwel de meeste pittenkussens die verkocht worden, zijn gevuld met kersenpitten. Kersenpitten hebben van nature een isolerende werking. Daardoor blijven ze lekker lang warm (of koud). Maar wat doen die andere materialen in het assortiment? En wat is hun toegevoegde waarde?

Kersenpitkussen gevuld met kersenpitten hart
Kersenpittenkussen

Dat zit zo: kersenpittenkussens zijn lichter, maar ietsje groffer. Tarwekussens en lijnzaad kussens zijn beiden pittenkussens die zwaarder wegen, maar wel zachter aanvoelen. Een voordeel van kleinere pitten in een pittenkussen, is dat het kussen zich gemakkelijker aansluit op je lichaam. Ook omdat tarwe- en lijnzaadkussens iets zwaarder zijn, blijven ze doorgaans goed op hun plek liggen.
Wat je voorkeur is – zwaarder of lichter, groffer of zachter – is natuurlijk persoonlijk. En daarnaast ook afhankelijk van hetgeen waar je het pittenkussen voor wilt gebruiken.

Tarwepitten die in een tarwe pittenzak gaan
Tarwepitten

Wat het maken van een keuze wel gemakkelijker maakt is dit: alle soorten kunnen in ieder geval in de magnetron!
Ook kunnen ze allemaal gebruikt worden als warmtekussen. Dit is beter dan de  gewone kruik, die nogal eens kan gaan lekken.  Je kan ze óók als koude compres gebruiken. Dat maakt alle pittenkussens alvast lekker veelzijdig.

Dan hebben we nog één pittenzak soort te bespreken. Namelijk het pittenkussen waar extra lavendel aan is toegevoegd. De lavendel verandert niks aan de gebruiksaanwijzing en/of de gebruiksvriendelijkheid. Lavendel zorgt er vooral voor dat het pittenkussen lekker ruikt. De geur van lavendel heeft een rustgevende werking op de geest. Dat is natuurlijk heel erg welkom als je een pittenkussen gebruikt als natuurlijke ontspanner.

Bekijk alle pittenkussens, alle kersenpittenkussens, alle tarwekussens, alle lijnzaadkussens of alle kussens met extra lavendel.

Geef een antwoord

Menu sluiten
×